Här hittar du länkar och information om att studera i Storbritannien.

Storbritannien har central antagning till de flesta utbildningsprogrammen. Du söker till högre utbildning via UCAS (University and Colleges Admissions) , men det är alltid universitetens regler som avgör om du kommer in eller inte.

Det är också troligt att du kommer behöva en bedömning av dina svenska meriter från UK NARIC. Här kan du ansöka om bedömning av dina svenska meriter genom UK NARIC.

Brexit och studier i Storbritannien

Storbritannien har röstat för att lämna EU (Brexit), och på sikt kan det påverka möjligheterna till studier där. På svenska ambassadens sida i Storbritannien finns aktuell information.

Till svenska ambassaden i Storbritannien

Regeringens information om Brexit

Studieinformation

På webbplatsen Education UK hitar du information om studier i Storbitannien på alla nivåer. Där hittar du också praktisk information, tips och råd, och en funktion där du kan söka efter olika stipendier. Sajten drivs av British Council Sverige.

På webbplatsen Hotcourses kan du söka bland nästan en miljon olika kurser i Storbritannien.

Vill du jämföra olika universitetsutbildningar med varandra så har Unistat statistik och nyckeltal som visar på bland annat nöjdhetsindex, hur många som fått jobb efter avslutad utbildning, lönebild och annan viktig information. Sök och jämför utbildningar i Storbitannien på Unistat.

Universiteten och högskolorna i Storbritannien tar ut terminsavgifter. På webbplatsen Directgov hittar du bland annat information om terminsavgifter och finansiering av studier.

Den svenska föreningen Swedish International Students & Alumni (SISA) har en guide om att söka till universitet i Storbritannien:

SISA:s ansökningsguide till Storbritannien

Språkstudier

På English in Britain kan du söka efter språkkurser med olika inriktningar.

Alla språkutbildningar som är godkända av British Council eller The European Association for Quality Language Services, EAQUALS, ger rätt till studiemedel.

Statligt erkända universitet

Department for Business, Innovation and Skills listar alla statligt erkända universitet och högskolor i Storbritannien

Storbritanniens ambassad

Storbritanniens ambassad
Skarpögatan 6-8
Box 27819
115 93 Stockholm
Tfn: 08-671 30 00
Fax: 08-671 31 04
E-post: info@britishembassy.se

Sidan uppdaterades 2019-04-10

Vad motsvarar din utländska utbildning i Sverige?

Du som har studerat eller planerar att studera i Storbritannien kan snabbt och enkelt få veta vad den utländska utbildningen motsvarar i det svenska utbildningssystemet med hjälp av Jämförelseguiden.

Till Jämförelseguiden