Linnaeus-Palme kampanjsida

Linnaeus-Palme

Skaffa dig lärorika erfarenheter genom ett utbyte i ett utvecklingsland. Som utbytesstudent inom Linnaeus-Palme får du dela kunskap med andra delar av världen, oavsett ämne.

Vad är Linnaeus-Palme

Linnaeus-Palme är ett utbytesprogram mellan svenska lärosäten och universitet i låg- och medelinkomstländer. Som student har du möjlighet att studera utomlands i 10 till 40 veckor som en integrerad del av den utbildning du läser här hemma. Du får stipendiemedel under tiden du är borta och tillgodoräknar dig poängen när du kommer hem.

Så här går det till

1. Hitta utbyte

Kontakta din institution för att se om det finns pågående projekt med studentutbyten inom Linnaeus-Palme och ta reda på vart du kan åka.

2. Anmäl intresse

När du fått klartecken om att det finns pågående projekt att söka anmäler du ditt intresse till kontaktpersonen för projektet.

3. Förberedelser

Om du blir uttagen har du möjlighet att förbereda dig genom att ta del av Sidas förberedelsematerial.

4. Knyt kontakter

Kontakta institutionen där du ska genomföra ditt utbyte. Passa även på att prata med studenter från partnerinstitutionen som är på utbyte i Sverige om du har chansen.

Allt du behöver veta om Linnaeus-Palme

Grundbeloppet är 40 000 kronor för 10 veckor. Vid längre utbytesperioder ökar beloppet successivt med 850 kr per vecka. Stipendiet är inte avsett att täcka alla utgifter under tiden utomlands, utan behöver kompletteras med till exempel studiemedel från CSN.

Du ansöker genom din institution. Vänd dig till dem för att ta reda på mer om förutsättningarna för dig att delta. Linnaeus-Palme har en ansökningsomgång per år och sista ansökningsdatum bestäms av institutionen själv. Det är också din institution som meddelar dig om du får delta. 

Du har rätt till studiemedel men måste ansöka om studiemedel för utbytesstudier.

Ett utbyte inom Linnaeus-Palme ger dig en meriterande utbildning med internationell erfarenhet. Du breddar din kompetens och får möta lärare och studenter inom samma ämnesområde men med en annan kulturell bakgrund och akademisk tradition. Du knyter nya kontakter och får också möjlighet att dela med dig av dina kunskaper. 

En rubrik som inte visas

Vart kan du åka

10505

Tack!

Ditt meddelande har skickats.