Studera.nu är webbplatsen som informerar och inspirerar hela vägen in på högskolan. Här finns det mesta du behöver veta om högskoleutbildning från grundnivå upp till forskarnivå. Här finns också info om högskoleprovet, studentliv och utlandsstudier.

Universitets- och högskolerådet (UHR) ansvarar för Studera.nu som är en neutral och icke-kommersiell webbplats. Vi gör vårt bästa för att förenkla information och göra den tillgänglig för alla. Därför är stora delar översatt till engelska och vänder sig till dig som bor i Sverige men inte har svenska som modersmål. Vi har också allmän information om högskolestudier i Sverige på fler språk. Du hittar språken under Other languages högst upp i navigationen på startsidan. 

Var hittar du information på Studera.nu?

I tjänsten ”Hitta och jämför utbildningar” kan du söka bland alla kurser och program på högskolenivå i Sverige. Du anmäler dig till utbildningar på webbplatsen Antagning.se.

Högskoleprovet

Vill du kontakta högskolorna och universiteten som anordnar högskoleprovet på de olika orterna?  Kontaktuppgifter finns på anmälningssidan till högskoleprovet.

Vill du komma i kontakt med Universitets- och högskolerådet som ansvarar för högskoleprovet, skicka epost till registrator@uhr.se. Ange att det gäller högskoleprovet.

Vägledning

Behöver du vägledningsstöd i samband med studier  kontakta en studievägledare

Studera utomlands

Är du intresserad av att studera utomlands, antingen via ett utbytesprogram eller på egen hand? På Studera.nu under fliken Studera utomlands finns mycket information. Men om du redan studerar på en högskola i Sverige och vill åka på utbyte, kontakta personal på din högskola för information om just dina möjligheter.

 

Sidan uppdaterades 2018-11-05

Anmälan till högskolan sköter du på Antagning.se

På Antagning.se kan du anmäla dig till nästan alla utbildningar på svenska universitet och högskolor.

Där finns också information om:

  • Anmälan
  • Behörighet
  • Meritvärdering
  • Urval

Till Antagning.se