Här kan du läsa mer om hur du hämtar ditt resultat på hög­skoleprovet och hur det används i antagningen till universitet eller högskola. Provresultatet från högskoleprovet den 22 oktober är nu publicerat på ditt konto på Hogskoleprov.nu.

Så hämtar du ditt resultat

Provresultatet från vårens högskoleprov hämtar du genom att logga in på det konto du skapade vid din anmälan. Provresultatet från högskoleprovet den 22 oktober är nu publicerat.

Se ditt resultat från Högskoleprovet

Har du skyddad identitet? 

Skrev du högskoleprovet och har skyddad identitet, ser du ditt resultat via länken nedan. Du behöver ditt svarshäftesnummer (6 siffror) i samband med inloggningen.

Se ditt resultat med skyddad identitet

Kolla alltid i skräp/spamkorg efter beställt lösenord

Om du har glömt ditt lösenord kan du få ett nytt. Kolla din skräp/spam­korg om inte lösenord kommer till din ordinarie inkorg. Läser du mejl i mobilen får du ingen notifiering om att mejl hamnar i spamkorg.

Föra över provresultat till Antagning

Om du har svenskt personnummer förs ditt resultat automatiskt in i antagningssystemet. Sidan "Meriter" på ditt konto på Antagning.se upp­dateras först när du gör en anmälan till högskolan, eller om du har en anmälan som behandlas just nu. Uppdateringen kan ta någon dag.

Utan svenskt personnummer måste du skicka in resultatbeskedet

Om du inte har svenskt personnummer måste du själv ladda upp resultatbeskedet (pdf-filen) på Antagning.se. Om du inte har möjlighet att ladda upp ditt dokument kan du i stället skicka det via post till Antagningsservice.

Ladda upp dokument till Antagning.se

Skicka via post till Antagningsservice

Resultatets giltighetstid

Ett resultat från högskoleprovet är giltigt i åtta år, till utgången av det kalenderhalvår som infaller åtta år efter provtillfället. Det är ditt bästa provresultat från de senaste åtta åren som gäller när du söker till högskolan.

Högskoleprov gjort tidigast: Gäller för anmälan till:
Ht 2014 Vt 2023
Vt 2015 Ht 2023
Ht 2015 Vt 2024
Vt 2016 Ht 2024
Ht 2016 Vt 2025
Vt 2017 Ht 2025
Ht 2017 Vt 2026
Vt 2018 Ht 2026
Ht 2018 Vt 2027

Har du resultat äldre än 8 år?

Om du har högskoleprovsresultat som är äldre än åtta år kan du kontakta provresultat@edusci.umu.se för att få reda på ditt resultat. Observera att resultatet då inte längre kan användas i antagningen till högskolan.

Sidan uppdaterades 2023-11-29